Lilleba & Miljø

Vi i Lilleba & Herremann har troen på at vi kan lage undertøy og nattøy som ser bra ut, har en personlighet, og på samme tid – bry oss om vår vakre planet. Vi mener at gode arbeidsforhold og menneskerettigheter skal respekteres hos våre leverandører. Vi ser styrke i å samarbeide med andre og søker etter muligheter som gjør oss bedre. For Lilleba & Herremann er menneskerettigheter og miljø i bevisstheten vår i alt vi gjør. Det er viktig for oss.

MILJØ OG ETIKK

Vi ønsker å ha et bredt miljø og etisk syn i alt vi gjør. Vi er klar over bruken av kjemikalier i både fremstilling av råmaterialer samt produksjon av klær. Vi forstår den belastningen dette er på produksjonsområdet og på arbeiderne som jobber der. Vi jobber ut i fra ISO standarder og sertifiseringer. Vi har lang lead-tid, det vil si at det tar 6 måneder fra bestilte varer til levering. Vi vet at det er viktig for våre kunder at produktene er frie for giftige kjemikalier, så i tillegg til dette bruker vi uavhengige laboratorier for jevnlig å sjekke våre produkter. Vi er i mot bruk av pels og prøver å tenke på minimum avfall i alt vi gjør. Vi mener at forbruket må ned og at prisene på tekstiler må opp. Vi tror at det er en mentalitetsendring hos en stor del av befolkningen. Det blir satt større pris på kvalitet enn billighet. Forbrukeren må endre seg, fra å kjøpe plagg som varer bare to måneder til klær man vil ha og som varer i 5 til 7 år. Det er miljøvern i praksis. Vi mener at alle bedrifter har en plikt til å bidra med det man kan – både når det gjelder holdninger og miljø.

Åpenhetsloven trådte i kraft i Norge 1. juli 2022 – den har til hensikt å fremme respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold. Nedenfor er våre åpne produsentlister, som har vært tilgjengelig i mange år før det var pålagt.

Våre produsenter:

Lilleba_produsenter