Et eventyr med “Måneskinsmøyane”

Lilleba har i mange år benyttet sitater fra Arne Garborgs verk på plaggene sine. Både fordi de er vakre og gir ro, og fordi de gir plaggene en historisk og lokal forankring. Vårkolleksjonen, som ble lansert i samarbeid med Garborg-senteret, er i sin helhet dedikert til diktverket «Haugtussa» av Garborg. «Måneskinsmøyane» er kanskje det mest poetiske mønsteret vi har laget så langt, og samarbeidet med kunstneren Herborg Kverneland var avgjørende for resultatet.

Det hele startet med at vi kom over et nydelig kunstverk inspirert av diktet “Måneskinsmøyane”, laget av Herborg Kverneland og Herborg Larsen. Vi dro rett ut til Time Rådhus hvor det vevde kunstverket er utstilt, og vi ble umiddelbart fylt med inspirasjon.

Vi tok kontakt med Herborg Kverneland, som likte ideen om et samarbeid, og etter kort tid var vi i gang. Både Herborg og jeg har vært opptatt av hvordan vi kunne overføre uttrykket fra det opprinnelige kunstverket til en kleskolleksjon. Det var avgjørende å bevare lettheten og det vakre i det opprinnelige verket. Vi hadde flere møter i det nydelige huset hennes i Kverneland. Møtene besto av kaffe, boller og mye kreativt arbeid.

Det har vært utrolig inspirerende å jobbe med en så dyktig og erfaren kunstner som Herborg Kverneland. Hun kjenner diktene til Arne Garborg godt, og formidler dem på en nydelig visuell måte. Herborg er ikke bare en utrolig flink kunstner, men også et inspirerende forbilde for mange kvinnelige kunstnere der ute.

En lang og utradisjonell designprosess er over, og vi er veldig stolte av resultatet. Her kan du se nærmere på Måneskinsmøyane-produktene: