Fra fugledans til reindans. Se Lilleba-mønstrene i kolleksjonen 2018/19

Endelig er den nye kolleksjonen her. Den har plagg med både nye og gamle mønstre. Her finner du en oversikt over alle mønstrene, slik at du kan se litt nøyere på dem uten å måtte ta stilling til plaggene samtidig. Du kan også lese litt om hvor designer og daglig leder Silje Sivertsen henter inspirasjonen til mønstrene fra.

BIKUBE

Det er lite sverming rundt vinterens bikuber, der biene hviler og venter på våren. Mønsteret ”Bikube” kan kanskje inspirere deg til å gjøre det samme?

Her finner du alle plagg i mønster “Bikube”.

FUGLEDANS

Ta med deg vårens liv, lys og lyder inn i vinterkulden og -mørket. Inspirasjonen til mønsteret ”Fugledans” kom fra en hyttetrost og to, som hadde laget rede (og fest!) under mønet.

Ta en titt på alt som har mønster “Fugledans”.

MAGNOLIA

Virker våren langt unna? Heldigvis er det eviggrønne skjønnheter rundt oss hele året. Nå kan du kle deg i ”Magnolia”, en eldgammel art med fantastiske blomster, helt fram til det spirer og gror igjen…

Er mønsteret “Magnolia” din favoritt? Se alt i mønsteret her.

HEKLEROSER

I Lilleba liker vi å ta med oss noe fra tidligere tider inn i alt det nye. I mønsteret ”Hekleroser” har vi skannet inn gamle håndbroderte duker, hvor de nå pynter opp nye plagg du kan glede deg over i lang, lang tid.

Her finner du alt i det nye mønsteret “Hekleroser”.

DANSENDE REIN

I Lilleba er vi motstandere av pels, men vi er derimot veldig for å ha dyr i designet. Her har vi hentet fram noen dansende rein fra et gammelt strikkemønster.

“Dansende rein” – se alle plagg i dette mønsteret her.

STJERNESKINN

Mørketiden kan være tung, men lyspunkter er det mange av – i hvert fall når det er stjerneklart! Mønsteret ”Stjerneskinn” er inspirert av dekorteknikken Svartsaum.

Fra ammeinnlegg til dynetrekk – se alt vi har i mønster “Stjerneskinn” her.

STRIKKESTRIPER

En Lilleba-favoritt! Mønsteret ”Strikkestriper” har vært med oss lenge, og vi blir ikke lei av det. Det er inspirert av selburosen – et sterkt norsk symbol vi synes passer godt til plagg med norsk design.

Her finner du alt i mønster “Strikkestriper”

GLEDELEG JOL

Lilleba sin aller første julepysj ønsker deg en gledelig, fredelig jul med vakre ord fra Arne Garborg:

”Jordi søv i sin vinterlund.

Månen løp på himmel rund.

Tusen av diamanter,

glimmer på grein i den frosne lund”.

Se de herlige julepysjene her.

Hvilket mønster er din favoritt? Kommenter gjerne, vi er spente på å høre!