Lilleba – et stort pluss for plussdamer også

Rund som jeg er, tenkte jeg først at Lilleba-plaggene, med sin ene magre X pluss L, ikke var for meg. Men etter litt blid lokking, det vil si gründer Silje sa: «Jeg vil du skal prøve ut plaggene og føle hvordan det er å ha dem på» og holdt en forlokkende lekker morgenkåpe foran nesa mi, var jeg solgt. Eller kjøpt, alt etter som.

Når jeg tenker meg om, skjønner jeg ikke helt hvorfor jeg ikke trodde at Lilleba hadde plagg som passet. Jeg fikk jo faktisk ei nattskjorte fra Lilleba til jul i fjor, Stina nattskjorte i mønster Breine. Og den er jeg sykt fornøyd med. Men det tok en liten stund. Først syntes jeg den var litt trang, men etter å ha brukt den litt, strakk den seg. Og etter et helt år med vasking, tørketromling og ganske mye røffere behandling enn det som står i anvisningen, er den like fin og har formet seg føyelig etter min runde kropp. Og det er ikke fordi jeg har krympet. Tvert imot.

Nattskjorte? Dag-og-natt-skjorte, spør du meg.

Skjorta bruker jeg under dyna kalde netter og til husarbeid hele året. Da må man jo ha på seg noe superkomfortabelt, og den myke skjorta hjelper på humøret. Den er også fast koseplagg fredag kveld. Da går bhen av og skjorta på før jeg rigger meg i sofaen i kjæresten sin armkrok med et stort glass rødvin. Pur fredagslykke.

Plus size i one size. Jay!

Men nå er jeg langt ute på viddene. Jeg skulle jo være prøvekanin for den nye kolleksjonen. Morgenkåpen med det forlokkende vakre mønsteret Fugledans, var første prøveplagg. Stoffet kjælte svalt med huden, og jeg følte meg straks vel i den. For meg, som har hovedtyngden rundt mage og bak, og rundt dette strategiske området vipper mellom størrelse 48 og 50, kunne plagget vært bitte litt videre med første prøving. Men jeg fikk lyst til å ha den på meg, og jammen strekker den seg ikke, den også. Å ta den på etter kveldsdusjen gir en følelse av hverdagsluksus. Og når sant skal sies – det å kunne bruke et one-size-plagg når man er plus size, kjennes jo faktisk litt slankende i seg selv. Jay!

Den deilig myke morgenkåpen Louise i mønster “Fugledans” har flagrende ermer og er forlokkende fin. One size fungerer fint helt opp til størrelse 46-48.

Hurra for vid og god nattkjole

Selv om den gamle nattskjorta vil vare i mange år til, var det stas å prøve ut en nytt nattøy. Jeg valgte Gjertrud-settet i mønster Strindberg blues – rålekker for en som får akutt hjertebank av mønstre i blått og hvitt. Denne modellen skrår fint og vidt utover, og satt som ei kule ved første prøving. Veldig fin lengde var det også, for når kjolen er såpass lang, kunne jeg valse rundt i huset med den hele lørdagen og samtidig føle meg kledd når leietakerne i kjelleren plutselig kom på døra.

Jeg falt pladask for dette settet i det vakre mønsteret “Strindberg” i blått og hvitt. Og formen på nattkjolen er perfekt.

Buksen er en smal modell, og har du litt mindre mage og rumpe enn meg, passer den sikkert fint med en gang. Selv må jeg nok ta litt mer tøy og bøy i den før den blir superkomfortabel øverst. Men den er allerede godt på vei etter en kvelds bruk.

Fint med en svart dag innimellom

Som kvinner flest har jeg dager jeg helst bare vil gå i svarte klær. Siden de svarte favorittjeansene sårt trengte en ny partner til øvre del, valgte jeg å prøve ut Oda-genseren i farge onyx. Skal si de to fort fant tonen! Elsker at genseren er litt lengre bak over rumpa enn foran, og de vide trekvart-ermene, som gir den særpreg. Etter lange dager har jeg knapt lyst til å ta den av, så det har faktisk hendt at jeg har sovet i den.

Oda sweater er både superkomfortabelt og kontorfin – en uslåelig god kombinasjon. Deilig at den er litt lengre bak – det både luner og skjuler baken. Kommer i flere fine farger.

Prikken over i-en er likevel det lille Garborg-sitatet bak i nakken, som gjør at jeg alltid må sette håret opp i hestehale for å vise fram den fine detaljen. Dekorativ, uten tvil, men best er det at sitatet gir meg min daglige mindfullness-påminner.

Frekke ermer som lyser opp i hverdagen

Så kom det som har blitt Lilleba-høydaren for meg personlig. En klassisk hverdagskjole i supermykt stoff, med fin-fin lengde, skjulte lommer og en både litt frekk og elegant åpning nederst i ermene. Den skriker etter å vise fram den fine klokken min, som jeg nesten aldri ellers gidder å ta på, og jeg griper meg selv i å gløtte beundrende ned på ermer, armer, hender og klokke i fint samspill der jeg sitter og taster i vei fra tidlig til sent. Man må jo bli forelsket i et plagg som ser lekkert ut, er superbehagelig, ikke krøller og attpåtil gir en plussdame det plusset det er å føle seg litt hverdagselegant. Ilddåpen fikk den da jeg tok den på en lang, lang messedag med mye tråkk, kjas og mas. Kjolen holdt formen mye bedre enn meg. Den er deilig mørk blå, og den skal få forbli på. Kjolen kommer først i den nye kolleksjonen til våren, og da skal jeg jammen unne meg en i en annen farge. Gled deg!

Finn formen du også

Lilleba overdriver ikke. Stoffene er virkelig myke som eventyr. Plaggene omslutter deg. Størrelsene er rause. La deg ikke skremme bort av den ene magre X’en. Bruker du til vanlig størrelse 46-48 er alle plagg i XL og one size innafor. Heller du mot størrelse 50, gjør som meg. Prøv dem og gi plaggene en sjanse til å strekke seg og finne formen sammen med deg. Din form, hvordan den enn er. Hverdagslykke fra Lilleba er alle forunt, oss plussdamer også.

Hilsen Lilleba-lykkelig Pluss