Flora & Fauna

Jærens rike flora og fauna er inspirasjonen bak høstens nye kolleksjon av supermykt nattøy og koseklær for hele familien.

Høy himmel, endeløse strender og rike jorder. Om høsten og vinteren står sola lavt, og lyset er i stadig forandring, med store kontraster. Ren magi! En tur på Jæren byr også på vind som enten kjæler eller stormer, og bølger som enten klukker vart eller bruser vilt. Hav og landskap er alltid i bevegelse, og i samhandling. Det tamme og dyrkede glir i ett med det råe og ville.

På turen treffer du kanskje en brekende saueflokk, en stolt hjort, en spenstig rev eller ei ulende ugle. Kanskje vandrer du deg vill i endeløse lyngheier kledt i rosa og lilla. Enten turen skjer i virkelighet eller i ønskedrøm – nyt den!

Verden har blitt kaldere og hardere, men hjemmet er din myke, trygge havn hvor du kan sette anker og slappe av – hver eneste kveld. La Lillebas myke plagg gi deg ro og varme i livet, og la drømmene vandre til Jærens vakre, ville natur. Sov godt!

KUNSTVEV

Dette mønsteret er håndtegnet av designer Aleksandra, som en hyllest til Frida Hansens vakre veverier. Fra en kunstner til en annen. Frida Hansen fra Stavanger var en av Norges mest betydningsfulle tekstilkunstnere da hun døde i 1931. Hennes store gjennombrudd kom på Verdensutstillingen i Paris i 1900. Etter dette stod internasjonale museer i kø for å kjøpe hennes verk. Det mest kjente er teppet Melkeveien.

SAUEFLOKK

Sauer på beite er karakteristisk for jærlandskapet. Små og store flokker, hvite ulldotter samlet eller spredt på mark og i hei, holder vegetasjonen nede og gir oss vakkert og lett tilgjengelig kulturlandskap. Hurra for sauene, sier vi og teller dem med oss inn i søvn og drømmer . . .

LYNG

Lyngheiene på Jæren er på sitt aller vakreste om høsten. Med ild, øks og beitende dyr begynte steinalderbøndene å rydde urskogen for å skape lyngheier for omtrent 5000 år siden. Men først i vikingtiden var et smalt belte langs norskekysten blitt omdannet til åpent landskap. Her hjemme er lyngheiene nå truet som landskapstype. Vi heier på lyngheiene og tar den vakre planten med oss inn i kolleksjonen – en påminner om at den er verdt å bevare.

 • 40%
  329.40 kr

  Tuva-pysjen er en helt unik nattdrakt, og etter barnas mening verdens mykeste pysj å sove i.

  • Romslig i størrelsen og fin å vokse i.
  • Har ermer med overbrett (votter) i størrelsene 56 til 68.
  • Uten føtter, men med nedbrettbare «sokker» i alle størrelser.
  • Uten irriterende sømmer og stikkende etiketter.
  • Har knepping på beina i størrelsene 56, til om med 68.
 • 40%
  389.40 kr

  SISI kjolen er en deilig kjole som kommer med korte og lange ermer. Det er rynkekant rundt halsen og rundt armene. Kjolen er dekorert med dikt fra Arne Garborg. Denne kjolen kommer i flere mønstre/farger.

HARMONI

Skog og hei, hjorter, rever, harer og ekorn lever i fin harmoni her i dette mønsteret, som er en favoritt hos mange. Nå er det her i tre helt nye farger – rosa, blått og grønt. Hvilket blir minstens nye favoritt?

LØVFALL

Om høsten farges løvet i vakre farger og faller langsomt – eller i vill husketur! – ned mot bakken. Gule, oransje eller røde – like vakre uansett. Vårt fallende løv er stilistisk og vakkert, og du får det i både blått og grønt med «gull».

UGLESANG

Designer Aleksandra og mannen deler hus med hans mormor Annemor på over 90 år. Annemor ELSKER ugler, og har utallige små og store smykker og pynteting med uglemotiv. Om natten synger uglene for Jæren og for Annemor. Det inspirerte Aleksandra til å lage et ugledesign dedikert til Annemor, som også elsker nattkjoler fra Lilleba . . .

JULETID

Årets julemønster er retro, rolig og stilfullt og kan brukes hele vinterhalvåret. Det var ingen lett oppgave å velge et julemønster som fungerer like godt resten av årstiden. Men det har Aleksandra lykkes godt med i med dette mønsteret, synes vi.

HARPE

Mønsteret Harpe har vært med oss en stund. Harpen symboliserer musikk, men også fiskeredskapen på slep etter robåten og nettingrammen vi sikter jord i. Slik knytter mønsteret seg fint mot Jærens kultur og landskap.