Høst/Vinter 2020

Hjemmetid

Vi vil for alltid huske våren 2020 som den våren verden stengte. Og hele året som det året vi var mer hjemme. Hjemme i stuene våre, hagene våre og naturen i nærområdene. Aldri før har det vært viktigere å finne ro, harmoni og komfort i eget hjem. 

Den nye Lilleba-kolleksjonen heter «Moder Jord», og klærne i naturlige fibre har mykhet og jordnær komfort skrevet over hele seg. Den norske naturen har vært inspirasjonskilde til mønstre, farger og former. 

Jordnært og lekent til de minste

Hva er vel mer jordnært og mykt enn mose? Mønsteret «Mose» går igjen på mange av plaggene til baby, barn og dame. Et fnugglett og delikat valg for deg som liker tette, små mønstre.

Ragnhild trøye og longs “Mose”, Tuva pysj “Mose”

Sølv hoodie er frisk og leken, med påsydde ører og trykk av dyr fra norske skoger. Enten mange dyr, som i skogsmønsteret «Harmoni», eller med kun ett dyr som blikkfang i brun eller blått KVARDAG variant.

Sølv hoodie “Harmoni” grønn

Vakre «Løvfall»

Løvfall-mønsteret har vi først og fremst brukt på en limited edition av plagg til voksne – og i blått. For hvem har sagt at løv som faller må være i gult og oransje? Vi leker oss og tar med blått løv inn i stua og senga. Denne lanseres 22. september.

Stina nattskjorte “Løvfall”

Selveste «Moder jord»

Mønsteret som har delt navn med hele kolleksjonen heter «Moder jord». Som andre jordnære ting gir det først og fremst ro. Det er litt ubestemmelig og intrikat, og godt å hvile blikket på. 

Tuva pysj “Moder jord”

Mor Matrosjka

I de fleste kolleksjonene til Lilleba bryter ett av mønstrene normen og er litt mer vågalt enn de andre. Denne gang ble det «Matrosjka» – etter de hule russiske tredukkene som skjuler flere generasjoner med «barn» inni. Matrosjka er et kjælenavn for kvinne og mor, og dukkene symboliserer at alle mødre har en mor. Slik knytter det seg fint til kolleksjonsnavnet, synes vi.

Sisi kjole “Matrjosjka”