Nye sommerplagg

Tuva pysj “Harpe”

Mønsterhistorie, Sommerminner

Årets vår- og sommerkolleksjon fra Lilleba heter «Sommerminner» – inspirert av deilige barndomsminner fra en tid da alt var enklere, mykere og friere. Sommer var synonymt med lek, kos og uendelige dager i frihet. Ute i det blå, i skog og hei, og ved sjøen.

Vi ønsker deg og dine fine en sanselig sommer, full av nye minner.

Hilsen oss i Lilleba

Harpe

JACK sett, TUVA pysj og EMIL bukse i mønster “Harpe”

Harpen symboliserer musikk, og hva var vel sommeren uten sang og glad musikk? Fra vi var ganske små hørte vi på Reiseradioen og nynnet med på årets sommerhits, som festet seg permanent på hjernen. Ordet harpe gir flere sommerminner – om fiskeredskapen med fargerike «meitemarker» på slep etter robåten, og om nettingrammen morfar siktet jorda til grønnsaksbedet i. Men mest av alt minner blåfargen i mønsteret Harpe oss om sommerhimmel og speilblankt hav (og om øynene til den blonde gutten på gården der vi kjøpte egg. Sukk hjerte!)

Havfruer

HEDDA kjole og LALA LOVE sett “Havfruer”

Hvem har vel ikke drømt om å være en yndig havfrue, med vakkert, langt hår, glinsende hale og helt eventyrlige svømmeferdigheter? Å svømme rundt og utforske den fargerike, undersjøiske verdenen, bli venn med alle havets skapninger, for så å dukke opp til overflaten igjen i solnedgangen . . . Mønsteret Havfruer er dedikert til alle som lar drømmene fly langt og lekent av sted, over og under havet.

Sjøro

TUVA pysj og JACK sett “Sjøro”

I barndommen var fjæra et magisk univers. Å jakte på små krabber, plukke glinsende skjell, fange gjennomsiktige reker og smelle seig blæretang kunne fint ta hele dagen. Og den neste. Vi visste også at langt der ute, nede i dypet, fantes det enda mer eksotiske sjødyr vi drømte om å få se en gang. Havhester, blekkspruter og lekne delfiner. Hele denne deilige minnebanken vekkes til live av mønsteret Sjøro.

Eng

HEDDA kjole og BILLIE sett “Eng”

Den deilige duften, det fargerike synet og den magiske følelsen av å vandre i en blomstrende eng er umulig å glemme. Av og til plukket vi med oss en bukett til mor, og blomstene i vasen på kjøkkenbordet minnet oss om turen i mange dager. Noen ville ta vare på minnene enda lengre og presset blomstene fint mellom to bokpermer. Mønsteret Eng er tegnet av vår designer Aleksandra, inspirert av hennes tantes vakre, hjemmelagede kort av pressede blomster.