Tidløs – En kolleksjon fra Lilleba

Av og til står tiden stille. Og noen ting er så fine at de blir tidløse. I kolleksjonen «Tidløs» har designer Aleksandra dykket dypt ned i historien og kulturarven vår, for å hente inspirasjon til splitter nye og samtidig tidløse mønstre.  

I utviklingen av denne kolleksjonen fikk vi mye hjelp av flinke ansatte i Arkeologisk museum i Stavanger ❤️

Lillebjørn

Langt tilbake i istiden levde det isbjørner helt sør i Norge. Rundt 12.400 år senere dukket et isbjørnskjelett opp under et kjellergulv på Finnøy. Inspirert av historien har vår designer Aleksandra tegnet en isbjørnfamilie omgitt av stjerner og måner.

Anis

Urter har i mange tusen år vært viktige, både i matlaging og i folkemedisinen. De er velduftende, viltvoksende og vakre, som i dette luftige mønsteret, inspirert av anis-blomsten.

Keramikk

Forholdet mellom keramikk og mennesket er noe universelt som har eksistert i store deler av historien. I Norge har det vært laget keramikk siden slutten av steinalderen. Vårt mønster er inspirert av funn av et spannformet leirkar fra eldre jernalder, funnet i Gjesdal i Rogaland.

Vandring

I Vestlygraven ble det funnet biter fra et glassbeger fra folkevandringstiden. Rundt munningen var det festet et bånd i gullblikk. Det ble utgangspunktet for det sofistikerte og elegante mønsteret vår designer har utarbeidet her. Det kommer i en vakker, dyp flaskegrønn farge.

Fossiler

Fossiler i stein – avtrykk etter noe som levde for flere tusen år siden – har alltid fascinert oss. Dette mønsteret har vært med oss i en tidligere kolleksjon, og det har nå fått nytt liv i helt nye farger.

Myrull

Mønsteret «Myrull» er håndmalt av designeren vår Aleksandra.

Som navnet vitner om, trives den vakre myrullen best i fuktige myrlandskap. Myrene har en unik evne til å bevare ting i tusenvis av år, og mange viktige funn er gjort der det vokser myrull. Å bevare myrene har mange fordeler – de er viktige karbonlagre som tar opp CO2 fra lufta, de demper flom og de er hjem for en rekke insekter, planter og fugler. Å løfte fram myrullen er en hyllest til myrene, og en påminner om hva de betyr for miljøet.

SOL

Dette håndtegnede mønsteret er inspirert av helleristninger på Austre Åmøy. Solen er i mange kulturer tillagt guddommelige kvaliteter som lys og livgiver. Kanskje representerte den også den siste vandringen inn i evigheten…