Vi presenterer kolleksjonen “Nordisk natt”

Denne kolleksjonen er en reise i nordisk natur og kultur. Mønstrene er inspirert av himmel, hav, fauna, flora og kunsthåndverk. Bli med på reisen! Langt her oppe i nord er nettene kjølige, lufta frisk og nattehimmelen magisk. Derfor er den nordiske natten et perfekt utgangspunkt for god søvn i Lillebas splitter nye høst- og vinterkolleksjon av lunende natt- og sengetøy.

Jordi søv i sin Vinterblund.
Maanen lyser paa Himilrund.
Tusund av Diamantar glimar um Grein i den frosne Lund.

Erteblome

Den nostalgiske duften av erteblomster kjennes ekstra sterkt en stille sommernatt. Det er duften av mormors hage, frihet, lek – og av lange, stjålne utenetter. Deilige minner om den enkle, men vakre blomsten er fint å varme seg på en høstkveld når det stormer.

Duodji

Mønsteret Duodji er inspirert av samisk kunsthåndverk, og ordet duodji betyr nettopp det. De vevde båndene har vakre, symmetriske mønstre i klare farger, mens vårt er dempet – som nattehimmelen.

Habitat

Det rike paisley-mønsteret er hjem for sommerfugler og frodige vekster – et fantasifullt habitat. De dempede grønnfargene gir en illusjon av å vandre i eng under nordisk nattehimmel.

Nordskogen

Venaste prins i verdi
du gjekk i skogen grøn.

Det magiske mønsteret Nordskogen innbyr til både skogsvandring, eventyr og ro. Kanskje støter du på en prins i den grønne skogen – i alle fall i drømme?

Polarnatt

Den glitrende polarhimmelen lyser over arktiske dyr på nattevandring over land, is og i hav. Et stille, luftig mønster som gir ro og vakre drømmer.

Folkeminne

Vårt mønster Folkeminne er inspirert av gammel islandsk brukskunst – en honnør til vår felles nordiske arv og søsterfolket vårt i vest.

Snøfnugg

Snøen fell
i graae Kveld
stilt or mjuke Lufti.

Vinterens første snøfnugg daler stille ned. Barna jubler, vender hender og ansikter opp for å fange de iskalde fnuggene, stikker tungene ut for å smake. Snøfnugg var et mønster vi bare måtte ha med i Nordisk Natt. For hvem elsker vel ikke vakre snøfnugg?

Paisley

Paisley er det vestlige navnet for Østens dråpeformede plantemotiver. Med tiden vandret trenden stadig lenger nord, og byen Paisley i Skottland ble kjent for tekstilproduksjon av slike mønstre. Paisley kommer stadig tilbake i trendbildet her hjemme, og vi tar en florlett variant i lun, nordisk farge med oss på reisen.